Welkom op onze website

LEVERTIJDEN.

Voor rolluiken en screens zijn er langere levertijden wegens ontbreken van materiaal.
Wereldwijd zijn er problemen met de grondstoffen. Wij worden hier ook mee geconfronteerd,

Zodra wij uw order "in huis" hebben ontvangt u hiervan bericht.
Ons bellen resulteert helaas niet in snellere levertijden of meer duidelijkheid.
U mag er op vertrouwen dat alles in het werk wordt gesteld zo snel mogelijk te leveren.

NIEUWE BESTELLING ROLLUIKEN of SCREENS.
Controleer vooraf onze indicatie van de levertijden, die vindt u bij "support".

Wij hopen dat deze situatie snel weer is opgelost.

Team Rolluikdirect en Screendirect

 klik hieronder op "sluiten" om onze website te bezoeken

 

 

 

Uw winkelwagen is leeg.

Rolluik plaatsen

rolluik plaatsen
De rolluiken worden compleet geassembleerd aan u geleverd. Bij elektrisch bediende rolluiken zijn de onder en boven afslag al ingesteld. De afstandsbediende rolluiken zijn voorzien van zenders, die al zijn ingeregeld, of eenvoudig in te regelen zijn. Een rolluik plaatsen is redelijk eenvoudig maar dient wel op de juiste wijze te gebeuren en vereist enige handigheid en deskundigheid.


Benodigd gereedschap:

  • boormachine
  • schroevendraaier / machine
  • steenboor van 6 mm
  • ijzerboor van 6 mm en van 10 mm (voor vlakke geleiders)
  • een lange steenboor van 10, 12 of 22 mm (voor doorvoer)


De levering:

Als u de bestelling komt ophalen of deze wordt bij u afgeleverd, ontvangt u een bak, geleiders en toebehoren. De bak bevat reeds het pantser. De geleiders worden links en rechts naast of in de opening gemonteerd. Dat is afhankelijk van het type geleider. Aan de juiste zijde wordt vervolgens een gat naar binnen geboord. Voor koord een gat van 12mm en voor elektrische bediening is een gat van 10 mm voldoende. Kiest u voor bandbediening dan dient u een gat van 20 mm te boren. Door dit gat wordt het koord gevoerd ( met een geleideveer en rolletje) dan wel de stroomdraad, dan wel de band (met aan binnen en buitenzijde een geleiderolletje). Met een touwtje om de lamellen (bij handbediende rolluiken) wordt voorkomen dat het pantser tijdens montage uit de bak rolt.

Korte uitleg rolluik plaatsen.
De rolluikbak wordt op de geleiders geplaatst door de pootjes welke aan de bak zitten in de openingen in de geleider te laten zakken. Ondertussen wordt het koord / de stroomdraad / de band door het gat naar binnengevoerd. Bij handbediende rolluiken wordt binnen een rolletje in het gat gemonteerd voor de geleiding. Daarna wordt de opwinder gemonteerd, waarin het koord oprolt / de band oprolt.
Bij een rolluik met elektromotor wordt het snoer naar binnen gevoerd en dit wordt op een schakelaar aangesloten. Vanaf de schakelaar loopt er dan een snoertje naar een wandcontactdoos. Beiden worden meegeleverd.
Een motor met afstandsbediening kan ook natuurlijk. Hierbij komt slechts wel een draad naar binnen vanaf de motor, en deze draad wordt direct met een stekker in een wandcontactdoos geplugd. De ontvanger is ingebouwd in de motor, met uitzondering van grote rolpoorten of bij noodhandbediening. De handzenders worden meegeleverd en kunnen uiteraard ook op de wand worden gemonteerd met de bijgeleverde wandhouder.

Bij uw bestelling wordt een handleiding meegeleverd, waarmee u stap voor stap uw rolluik kunt plaatsen. TIP: Deze kunt u ook zelf vooraf downloaden via de handleidingen pagina.
handleidingen pagina >>

Het is mogelijk dat u na het lezen van de handleiding nog vragen heeft over de montage. Neemt u gerust contact met ons op, we beantwoorden graag uw vragen.
contact pagina >>